În săptămâna 27 - 31 martie 2023, la Liceul Tehnologic de Turism din Călimănești Vâlcea s-au desfășurat activitățile specifice Programului „Săptămâna verde”, în conformitate cu un orar special.
În cadrul Programului „Săptămâna verde”, elevii au fost implicați în activități educaționale care au avut drept scop conștientizarea cauzelor schimbărilor climatice, prevenirea lor și identificarea modalităților de protejare a mediului.
Acest program a urmărit atingerea obiectivelor educaționale din mai multe domenii, îmbinând, în mod atractiv, teoria cu aplicațiile în viața cotidiană. Elevii au participat, alături de cadre didactice, reprezentanți ai unor instituții și antreprenori locali la ateliere pe teme diferite, la lecții în natură, dezbateri, jocuri de rol, exerciții de construcție participativă a unor scenarii de viitor, vizionări de documentare, experimente, activități de voluntariat, expediții și excursii în parcuri naturale și arii protejate, dezbateri privind acțiunile care dăunează mediului înconjurător, și dezvoltarea durabilă în Uniunea Europeană.
Prin implicarea în activități, prin discuții libere, reflecții de grup, chestionare și mesaje scrise, cadrele didactice evaluează comportamentele, schimbările de atitudini ale elevilor față de natură, precum și relaționarea elevilor cu mediul social și natural.
Parteneri: DADPP Călimănești, Drogheria Eco Maria SRL, Ocolul Silvic și Parcul Național Cozia.

 

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s