În luna februarie 2024, în cadrul Liceului Tehnologic de Turism Călimănești, s-a derulat Proiectul Eat4change, în parteneriat cu Asociația AIESEC. Patru voluntari internaționali (dinTurcia), pregătiți pe tema alimentației durabile prin utilizarea diferitelor materiale dezvoltate de WWF, au desfășurat ateliere de lucru cu elevii, având ca scop conștientizarea impactului alimentației asupra mediului înconjurător și identificarea unor soluții concrete.

 

Attachments:
Download this file (Eat4Change reporting template.pdf)Eat4Change reporting template.pdf[ ]2499 kB
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
 smartlab
 finantat ue
 
Comunicat de presă – „PNRR:Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Afiș proiect SMART LAB

Prezentare proiect SMARTLAB

https://mfe.gov.ro/pnrr/                                                                                                                                                        https://www.facebook.com/PNRROficial/

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

In perioada 15.05.2023 – 19.05.2023 la Liceul Tehnologic de Turism Călimănești s-a desfășurat Programul “Școala Altfel”, program al cărui scop a fost implicarea elevilor liceului și a cadrelor didactice în activități diverse care să răspundă intereselor și preocupărilor elevilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

Activitățile desfășurate în cadrul Programului “Școala Altfel” au avut un caracter atractiv și au urmărit dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre elevi prin acțiuni educative, culturale, științifice, sportive sau de protecție a mediului. Elevii s-au bucurat de o săptămână “altfel” , consemnată într-un jurnal de activități “altfel”, având un bun prilej de a cunoaște mai bine profesorii , de a interacționa cu aceștia și în alte împrejurări decât în cadrul formal, precum și de a consolida relația cu aceștia.

ACTIVITĂȚI REPREZENTATIVE
1. Zilele Liceului
2.Turist în țara mea ( excursie de o zi la Sighișoara)
3. Bine ai venit la noi în sat, călătorule!
 vizite: Satul Albastru și Origini, Mânăstirea Berislăvești
4. Vizita la Muzeul Satului Vâlcean
5.Vizita la Biblioteca Orășenească “A. E. Baconsky” Călimănești
6. Suntem ceea ce mâncăm!
7. Importanța și beneficiile fructelor exotice asupra organismului !
8. Zilele Erasmus la Liceul Tehnologic de Turism Călimănești
9.Vânătoarea de Comori – Photo Hunt
 drumeții: Călimănești, Parcul Național Cozia, Mânăstirile Turnu și Stânișoara
10. Vizionare film educative: “ Moromeții”
11. Decorarea preparatelor culinare și a produselor de cofetărie
12. Diseminare Proiect Games Tourism ISTO
13. Minte sănătoasă în corp sănătos
14. Activități sportive
15. Azi vreau să te cunosc, pentru că pot ajunge și eu la fel de bun ca tine!
16. Violența în mediul domestic (vizionarea filmului artistic “Leon”)
17. Activități tehnico- științifice
18. Activități de dezvoltare personal
19.Ziua Porților Deschise- Promovarea liceului- Turneu publicitar
 
001800010005
 
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

În săptămâna 27 - 31 martie 2023, la Liceul Tehnologic de Turism din Călimănești Vâlcea s-au desfășurat activitățile specifice Programului „Săptămâna verde”, în conformitate cu un orar special.
În cadrul Programului „Săptămâna verde”, elevii au fost implicați în activități educaționale care au avut drept scop conștientizarea cauzelor schimbărilor climatice, prevenirea lor și identificarea modalităților de protejare a mediului.
Acest program a urmărit atingerea obiectivelor educaționale din mai multe domenii, îmbinând, în mod atractiv, teoria cu aplicațiile în viața cotidiană. Elevii au participat, alături de cadre didactice, reprezentanți ai unor instituții și antreprenori locali la ateliere pe teme diferite, la lecții în natură, dezbateri, jocuri de rol, exerciții de construcție participativă a unor scenarii de viitor, vizionări de documentare, experimente, activități de voluntariat, expediții și excursii în parcuri naturale și arii protejate, dezbateri privind acțiunile care dăunează mediului înconjurător, și dezvoltarea durabilă în Uniunea Europeană.
Prin implicarea în activități, prin discuții libere, reflecții de grup, chestionare și mesaje scrise, cadrele didactice evaluează comportamentele, schimbările de atitudini ale elevilor față de natură, precum și relaționarea elevilor cu mediul social și natural.
Parteneri: DADPP Călimănești, Drogheria Eco Maria SRL, Ocolul Silvic și Parcul Național Cozia.

 

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Subcategorii