jjjjjj   Liceul Tehnologic de Turism Călimănești a dobândit statutul de școală membră a rețelei Școlilor Asociate pentru UNESCO (ASPnet) desemnate în aprilie 2022 conform Ordinului Ministrului Educației numărul 3133/14.02.2022. Calitatea de membru al ASPnet implică un angajament din partea școlii noastre pentru o perioadă de 4 ani.

Lansat în 1953 în ideea diseminării idealurilor UNESCO de pace şi toleranţă, Proiectul Reţelei de Şcoli Asociate (ASP-net), cunoscut ca Şcolile Asociate UNESCO, reprezintă o reţea globală ce cuprinde peste 7900 de instituţii de învăţământ din peste 177 de ţări, de la instituţii de educaţie preşcolară la licee, unităţi de învăţământ postliceal şi centre de pregătire a profesorilor

Liceul nostru a fost acceptat pentru activităţile desfășurate cu privire la cele patru teme principale de studiu – obiectivele ASPnet și ONU:  educație pentru dezvoltare durabilă, pace, drepturile omului și învățământ intercultural.

Cunoscând că domeniile de acțiune tematică ale ASPnet includ prioritățile globale ale UNESCO: cetățenia globală, cultura păcii și non-violenței, dezvoltarea durabilă, învățământ intercultural și de promovare a patrimoniului cultural, ne propunem integrarea acestor priorități în curriculum, sărbătorirea unor zile recunoscute pe plan internațional și participarea la schimburile internaționale. alăturându-ne programelor de educație UNESCO.

Elevii şi profesorii din Şcolile Asociate UNESCO vorbesc despre prestigiul pe care îl conferă apartenenţa la o reţea globală, simțindu-se ca „o parte a soluţiei şi nu a problemei”. Pentru profesori este o sursă de motivaţie şi inspiraţie să muncească şi să își împărtăşească experienţa în cadrul proiectelor comune cu alţi colegi din toată lumea şi de la toate nivelurile de educaţie. Pentru elevi reprezintă oportunitatea de a-şi asuma responsabilităţi şi de a dezvolta diferite aptitudini, o pregătire excelentă pentru maturitate. Şcolile Asociate îşi îmbunătăţesc astfel conţinutul curriculei la nivel şcolar şi dezvoltă metode metode participative de predare şi învăţare.

Asumându-ne misiunea membrilor ASPnet promovăm valorile și principiile UNESCO!

 

 

Director,

Prof.NegreaTitela-Violeta

0
0
0
s2smodern
powered by social2s